Bor du på Korpåsen, har nærmiljøet mye å by på!
Her finner du en oversikt som kan være aktuell for deg som bor på Korpåsen eller for deg som planlegger å flytte hit.

Kommunikasjon 
Korpåsen ligger ca. 2 km sør for Asker sentrum med avkjørsel fra Fylkesvei 167 Røykenveien. Med bil tar det om lag 20-25 min å kjøre til Oslo og til Drammen. Med tog ligger Gullhella stoppested om lag ti minutters gange fra boligområdet, i retning Asker/Oslo og Spikkestad. Det er også bussforbindelse fra Gullhella sykehjem eller Bondibrua til Asker og Oslo.

Turmuligheter
Vardåsen ligger rett bak Korpåsen. Her går det turstier og lysløype opp fra Gullhella stasjon. Vardåsen Skisenter ligger om lag et
kvarters gange fra stasjonen. På sørsiden av Vardåsen ligger et av Østlandets mest idylliske klatrefelt, som også egner seg godt for barn og nybegynnere. Fra stasjonen går det preparert skiløype opp til Eid gård, der skiforeningen holder barnas skiskole hver vinter.

Fritidsaktiviteter
På Blakstad ligger Blakstad Rideklubb med stor aktivitet for hesteinteresserte, og nede ved Blakstadbukta holder Asker Seilforening til. Risenga svømmehall, med sklier, bølgebasseng, barnebasseng, terapibasseng, stupetårn, klatrevegg og mye mer, ligger en drøy kilometer unna i retning Asker sentrum. Ved Askerhallen finnes også Risenga kunstisbane som er svært populær. Og i Heggedal kan barn og unge benytte Trans’matorn Sykkelpark og ved Gjellumvannet finnes det en fin badestrand.

Askerlandet har idylliske badestrender, kyststi og kultur- og musikktilbud for alle aldre. Kulturhuset i Asker har både kino,  konsertsal og et populært bibliotek.

Skole og barnehage
Rett nedenfor Korpåsen ligger Espira Gullhella barnehage, med seks avdelinger med plass til om lag 120 barn. Korpåsen soner til Blakstad barneskole, som ligger i gangavstand. Ungdomsskole vil være Hovedgården i Heggedal og Risenga på Bondi om lag tre km unna, med bussforbindelse og sykkelveier.

Handel
Nærmeste dagligvareforretninger er Kiwi ved Bondi eller REMA 1000 Gullhella, ca. 1 km sør for boligfeltet. I Heggedal er det dagligvareforretninger som Kiwi og Coop Extra, samt kafeen Bye og Bekk og kolonialforretningen Bakkal. I Asker sentrum finnes det ellers et godt utvalg av butikker og også Trekanten kjøpesenter.

Kommunens hjemmeside
Lurer du på noe om nærmiljøet ditt, kan kommunens hjemmeside i mange tilfeller være til hjelp.

Nærmeste tilgjengelige menigheter og kirker er Østenstad Menighet og Heggedal Menighet.

Send gjerne en e-post til styret om du har forslag til noe du mener vi bør nevne på denne siden.