Hvorfor er det ikke skøyteis på fotballbanen?

I en sørgelig snøfattig vinter er det nok mange som savner muligheten til å gå på skøyter på fotballbanen vår. Dessverre er banen slik at den trenger en god kant av snø for å få lagt skikkelig skøyteis, ellers renner vannet bare av. Hvis snøen ikke kommer snart, er det dessverre mulig vi ikke får til skøyteis år.

Er varmtvannet ditt riktig stilt inn?

Det er viktig at varmtvannsbereder din er riktig stilt inn. Rådet fra Folkehelseinstituttet er at vannet i berederen skal holde minst 70 grader på grunn av faren for legionallasmitte i dusjen. Samtidig skal vannet i kranen holde maks. 55 grader på grunn av fare for skålding av barnehender. Her forklarer vi hvordan du sjekker at dette er OK på de originale berederne. Dette tar ca. seks minutter.

Justere temperaturen i varmtvannsberederen
1. Trekk berederens støpsel ut av stikkontakten
2. Skru ut skruen på plastdekselet nede på berederen med en liten stjernetrekker (type PH2)
3. Ta av plastdekselet ved å trekke det forsiktig ut og ned
4. Finn temperaturinnstillingen «THERM-O-DISK», og still inn temperaturen til rett over 70 grader med en liten flat skrutrekker
5. Sett dekselet tilbake på plass med skruen
6. Sett berederen støpsel tilbake i stikkontakten

Justere temperaturen på vannet ut av berederen
1. Skru den sorte blandeventilen på toppen av berederen helt ut og helt inn igjen, og så en kvart omdreining ut igjen
2. Skru varmtvannet i den kranen som er nærmest berederen på fullt og la renne i 20 sekunder
3. Temperaturen skal nå holde omtrent 50 grader. Du kan finjustere blandeventilen til ønsket temperatur: inn blir varmere, ut blir kaldere

Folkehelseinstituttet anbefaler også å skylle gjennom rørene til dusjen med ublandet varmtvann fire ganger i året. Det er også fort gjort:
1. Skru den sorte blandeventilen på toppen av varmtvannsberederen helt inn
2. Still dusjarmaturet på maks varme
3. Spyl gjennom med full styrke i fem minutter
4. Still dusjarmaturet og blandeventilen på berederen tilbake slik de sto

Et siste tips! Alle disse rådene påvirker strømregningen i liten grad.

Kjenner du røykvarsleren din?

Visste du at røykvarslerne i leiligheten din er seriekoblet med de i leiligheten under/over, og at de går på 230v nettstrøm? Og at de på tross av det har et batteri som etterhvert må skiftes? Visste du også at du og naboene dine risikerer å bli vekket av falsk alarm om du ikke støvsuger luftespalten på varslerne jevnlig?

Alt dette og mer står forklart i bruksanvisningen, som vi har lagt ut på nettsiden under Om boligen din: Røykvarsler.

Hvor skal jeg gjøre av juletreet?

Er du usikker på hva du skal gjøre med juletreet ditt nå som jula er over? Ikke sett det på balkongen eller dump det ute i naturen. Juletrær skal legges ved siden av kontaineren for papp ved porten til garasjen på Tun 3.

Og når kontaineren først er nevnt: Fint om alle bruker denne til alt av grovere papp, slik at vi får bedre plass i papirdunkene på tunene.